Četvrtak, Listopad 29, 2020

BAR EXTREME - Karlo Damijanić

Karlo Damijanić

Karla Damijanića, rođenog 09. prosinca 1987. već krasi titula najboljeg barmena Hrvatske, čije je prvenstvo osvojio 2010. godine u Umagu i 2013. u Dubrovniku.

 

Zahvaljujući svojim iznimno dobrim nastupom, osigurao si je titulu prvaka Hrvatske u disciplini Flair, a time si je osigurao i nastup na svjetskom prvenstvu održanom u Singapuru, gdje je osvojio zavidno četvrto mjesto.

Karlo se bavi flairom gotovo 13 godina i dugačka je biografija koja opisuje njegov dugoročan i naporan rad. Osim što je svojim bogatim radnim iskustvom ( Qupola, Monte Serpente, Caffe bar Borik, Santos, Zigante, Vela nera, Actors Studio...) usvojio brojna znanja i vještine u svom poslu, o mladom barmenu valja istaknuti kako je sudjelovao u nizu natjecanja diljem cijeloga svijeta (Singapur, Pariz, Rim, London, Tenerife, Dublin). Osim iznimno vještog snalaženja u atraktivnom pripremanju koktela, sipmatični Karlo se okusio i u poslovima organizacijskog tipa, strogo vezani njegove struke te je 2010. godine suorganizirao natjecanje barmena u Puli, kao jedno od najjačih natjecanja barmana u Hrvatskoj, koje je održano u pulskom caffe baru Zen (2008. i 2009.), također je bio i suorganizator međunarodnog natjecanja South East Europe flair kings 2010 , te istaknuo se i kao organizator brojnih humanitarnih evenata (David Krušvar,Humanitarna udruga “Naš san njihov osmijeh”,humanitarna akcija za Mašu).

U cijeloj svojoj bogatoj i zanimljivoj biografiji valja reći kako je Karlo stekao iskustvo i kao mladi predavač na seminarima blisko vezanim za ugostiteljstvo i barmensku struku, a na koncu, 2011. godine pokreće i vlastitu školu za barmene pod nazivom Barextreme.