Utorak, Svibanj 26, 2020

MONIN CUP 2011- ZAGREB

Monin Cup Croatia 2011 u organizaciji Nekic barology škole barmena I PPD distribucije je izbor za najboljeg hrvatskog barmena do 27 godina.
Prije samog finalnog natjecanja prethodila su tri (3) kvalifikacijska natjecanja u: Zagrebu, Splitu i Opatiji.
Kroz kvalifikacijska natjecanja prošlo je preko 50-ak barmena u kojem se kvalificiralo 12 najboljih barmena za finale.
Naime finalno natjecanje se održalo u Zagrebu 20.11.2011 u City Centeru one a a pobjednik tog natjecanja uz titulu najboljeg barmena Hrvatske do 27 godina odlazi u Pariz na svjetsko prvenstvo koje će se održati na vrhu Eiffelovog tornja 12.12.2011.

Natjecatelji su trebali osmisliti koktel kreaciju koju su prezentirali.
Bodovali su se okus, miris i dekoracija koktela te stručni rad tj. izvedba. Nakon što su svi prezentirali svoje kreacije žiri je izabrao 4 najbolja barmena te svakome dao kutiju iznenađenja. U kutiji iznenađenja su se nalazili razni sastojci za izradu koktela. Pobjednik i predstavnik Hvatske u Parizu proglašen je onaj koji je sastavio/la najbolji koktel te u kratkom vremenu napravio naj kreaciju sa sastojcima iz kutije iznenađenja.
1 mjesto TEJA LOVRENŠČAK- Zagreb
2. mjesto MARIJA CINDRIĆ - Zagreb
3. mjesto MARKO BENKOVIĆ - Pula

Monin koji proizvodi najbolje sirupe i likere za koktele u Parizu bira najbolju kreaciju u kategoriji alkoholnih i bezalkoholnih koktela.
Bodovati će se okus, boja i miris koktela te kreacija dekoracije koja će dodatno oplemeniti piće.
Natjecatelju je važno da u zadanom vremenu napravi koktele uz što manje stručnih pogrešaka. Sve dodatne bodove natjecatelji ostvaruju elegantinim i preciznim pokretima te samom svojom pojavom.
Hrvatski barmeni su tijekom kvalifikacija pokazali iznimnu maštovitost i kreativnost. Nije bilo lako izabrati 12 najboljih jer je svatko uložio dio sebe u kreaciju koju je predstavljao.
Velike pohvale Marku Benkoviću, članu BarExtreme teama koji je odličnim nastupom zasluženo odnio treće mjesto !

(zagrebinfo)