Ponedjeljak, Kolovoz 26, 2019

UPISI - flair tečajevi za barmene

Gledali ste film "Cocktail" sa Tom Cruisom? Oduvijek Vas je zanimalo kako on to vješto barata bocama, shakerima i ostalim barskim inventarom?! Ako je Vaš odgovor pozitivan, onda mi imamo rješenje za Vas.

Barextrem uskoro kreće sa novim projektom flair treninga za mlade barmene u sklopu kojega ćete moći uspiješno savladati osnovni, a i napredni tečaj flaira.

Što je flair ?

Riječ flair dolazi nam od engleskog glagola "to flair" koji se odnosio na  "trickery" (engl. varanje) riječ koja je dobivena iz riječi "trickster", a trickster je mitološki smatrana osoba koja je uvijek kršila ili zaobilazila pravila konvencionalnog ponašanja, te na neki zabavan i drugačiji način ljudima prezentirala stvari ozbiljnog karaktera. U našem slučaju iz klasičnog bartendinga stvoren je moderan i zabavan flair bartending !

Cilj je oduvijek bio kako zadiviti goste za barom, i ostaviti ih oduševljene kako bi se ponovno vratili u bar. U ranim početcima barmeni su jednostavno bacali boce u zrak, i samim time pružali nešto neobično za barom. S vremenom flair se razvio, i danas ga možemo  smatrati  sportom. Svakodnevno se u svijetu održavaju razna natjecanja na kojima se flair bartenderi natječu u spremanju koktela atraktivnim stilom.

 

 

 

Razlikujemo dvije vrste flaira:

WORKING FLAIR- ili radni flair. Flair koji koristimo u baru za vrijeme posla. To su najčešće trikovi sa čašama, shakerima i ostalim barskim inventarom, te bocama koje su pune tekućine. Na taj način u baru atraktivnim stilom pripremamo koktele i poslužujemo ostala pića !

EXHIBITION FLAIR-se najčešće koristi na natjecanjima barmena. Boce moraju sadržavati minimalno 1,5  do 3 centilitra. Samim time što imamo malo tekućine u boci, možemo izvoditi puno atraktivnije trikove koji su  puno zanimljiviji publici.

Tečajeve će voditi Karlo Damijanić. Prošlogodišnji prvak Hrvatske u flairu, koji je u Singapuru na svijetskom prvenstvu osvojio zavidno 4. mjesto !

Ako se vidite u ovoj zanimljivoj profesiji onda nam se obratite putem facebooka ili e-mailom na  Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript .

Upisi na prvi tečaj traju do 21.studenog !

Vaš Barextreme team