Četvrtak, Studeni 21, 2019

JANA-VODOMJER- aplikacija za iPhone i Android mobitele

 

Otkriva dnevne potrebe za unosom vode.

Jamnica je u suradnji s portalom Zdrava krava i nutricionističkim timom tvrtke Vitaminoteka razvila ''Jana Vodomjer''- aplikaciju za iPhone ili Android mobitele koja otkriva koliko je dnevno potrebno popiti vode s obzirom na spol, tjelesnu težinu, starost, fizičku aktivnost, vanjske uvjete te tijekom trudnoće i dojenja.

Izračunati svoju dnevnu potrebu za vodom lako je i brzo. Slijedeći jednostavne upute potrebno je unijeti tražene podatke u Jana Vodomjer, a aplikacija će izračunati dnevnu potrebu za vodom i upozoriti ako taj dan niste popili dovoljno tekućine.

Dnevno je preporučljivo unijeti oko 1,5 do 3 l tekućine koja je potrebna za niz metaboličkih reakcija u organizmu. Tekućinu je najbolje unositi u obliku vode, izvorske ili mineralne. Količina potrebne tekućine mijenja se s obzirom na tjelesnu masu, tjelesnu aktivnost, temperaturu okoliša i zdravstveno stanje.

Uz aplikaciju za iPhone ili Android telefone jednostavno je provjeriti jeste li osigurali dovoljan unos vode za zdravlje svog organizma.

(izvor: gastro.hr)