Ponedjeljak, Svibanj 25, 2020

Osnovano hrvatsko interesno udruženje ugostitelja

U triljskom restoranu Lovac, osnovano je Hrvatsko interesno udruženje ugostitelja. Na osnivačkoj skupštini na koju su se odazvali gotovo svi značajniji ugostitelji sa širega splitskog područja, za predsjednika udruženja izabran je Miro Bogdanović, vlasnik restorana Arkada Podstrane.

Za najuže tijelo još su izabrani Zoran Grašo, Frane Krnić, Zoran Kljaković Gašpić, Željan Radman i Božidar Bota- Šare. Inicijatori udruživanja iskazali su da ovo udruženje neće biti regionalnog karaktera nego će se proširiti na čitavu Hrvatsku.“Osnovni razlog udruživanja je vraćanje digniteta ugostiteljskoj struci koja je trenutačno pala na najniže grane.“,istakao je Miro Bogdanović. Hrvatsko interesno udruženje ugostitelja osnovano je s ciljem zajedničkog nastupa prema proizvođačima i zastupnicima hrane i pića, zajedničkog nastupa prema ZAMPU, prema bankama i kartičarskiom kućama. Provodit će zajedničke marketinške aktivnosti, organizirati zajedničku bazu podataka o personalu, organizirati će zajedničke edukacije i poslovna događanja. Učlanjeni ugostitelji imati će na raspolaganju poreznog savjetnika, pravnu pomoć i zastupanje, zaštitarsku službu na raspolaganju 24 sata. Osnovati će se burza inventara tako da će članovi udruženja moći međusobno posuđivati, prodavati i iznajmljivati ugostiteljsku opremu
Korištenjem kartice udruženja ugostitelji će moći ostvarite niz povlastica i ušteda, a nakon potpisivanja ugovora s dobavljačima, godišnja ušteda u nabavi može iznositi oko 200 tisuća kuna. Isto tako predloženo je da ugostiteljski djelatnici dobiju svojevrsno otpusno pismo kada mijenjaju posao. Udruženje neće vršiti kategorizaciju članova već će jednako tretirati sve članove. Izabrano vodstvo će se nako obavljanja registracije i omasovljenja povuć,i a Udruženje će nakon toga voditi profesionalni komercijalisti. (izvor: Gast fair.)